Skip to content

Inte säker? – Skydda din webbplats på bästa sätt

Inte säker? – Skydda din webbplats på bästa sätt

Att säkerställa säkerheten på din hemsida är avgörande för att skydda både din verksamhet och dina besökare. Med dagens ökande hot är det väldigt viktigt att vidta säkerhetsåtgärder så att du kan vara säker på att din webbplats är väl skyddad.

Här delar vi med oss av några viktiga punkter du kan tänka på när det gäller säkerheten på din hemsida och hur du kan förbättra den: 

För att hålla din webbplats säker är det viktigt att du håller alla plattformar, teman och tillägg uppdaterade. Uppdatera och optimera din hemsida minst en gång i månaden. Genom att kontinuerligt installera de senaste säkerhetsuppdateringarna kan du dessutom snabbt täppa till kända och okända säkerhetshål och minska risken för dataintrång. En passiv hemsida är varken bra för business eller säkerhet. Dessutom kan det vara så att din hemsida låser sig om du inte uppdaterar den tillräckligt ofta, och sedan får du börja om från början vilket blir ett onödigt projekt. 

För att undvika att obehöriga får tillgång till din hemsida behöver du se till att använda dig av starka och unika lösenord, speciellt för alla administrativa konton. Detta är ett viktigt steg i att skydda din webbplats och höja säkerheten. Genom att kombinera bokstäver, siffror och specialtecken skapar du ett lösenord som är svårare för någon obehörig att gissa eller knäcka.

Du bör heller inte använda samma lösenord på flera olika plattformar och konton, då detta ökar risken för att bli hackad eller ge någon obehörig åtkomst till dina konton, data och sidor. Så, med andra ord: använd inte det där lösenordet du haft sedan gymnasiet, det räcker nämligen inte med att lägga till 123! på slutet 😉 

Står det möjligtvis ”inte säker” i din URL? Detta bör du åtgärda snarast, genom att lägga till ett SSL-certifikat. För att säkra din hemsida är ett SSL-certifikat nämligen nödvändigt. Det krypterar nämligen kommunikationen mellan din webbplats och besökarens webbläsare. Detta gör så att känslig information, som lösenord och personuppgifter, skyddas mot obehörig åtkomst. På så sätt undviker du till exempel att person-, och betalningsuppgifter hamnar på fel ställe. 

Du bör även göra regelbundna säkerhetskopieringar av din webbplats ifall något skulle gå fel. Genom att ha en uppdaterad säkerhetskopia kan du (eller vi) snabbt och enkelt återställa din webbplats om den skulle bli hackad eller drabbas av ett tekniskt haveri. Istället för att behöva börja om från början med en ny hemsida, som både kostar pengar och tar tid att göra om. Se till att  alltid en ha en uppdaterad säkerhetskopia. 

5. Bevaka och övervaka

Hur säker är din hemsida? Med hjälp av säkerhetsverktyg och tjänster kan du övervaka din webbplats för misstänkt aktivitet och intrångsförsök. Genom att tidigt upptäckta hot kan du agera snabbt och minska skador. För vem vill bli utelåst från sin egen hemsida, få den hackad eller sprida kunders information? För att hålla koll kan du använda dig av en webbplatsfyr som fungerar som en säkerhetsvakt för din webbplats. Den övervakar och filtrerar inkommande trafik för att identifiera och blockera skadlig kod eller angreppsförsök.

6. Starka behörighetsinställningar

Du behöver även säkerställa att dina behörighetsinställningar är korrekt konfigurerade. Detta kan du göra genom att begränsa åtkomsten till olika delar av din webbplats och ge endast nödvändiga användare tillgång till administrativa funktioner. 

Det är också bra att vara medveten om de senaste säkerhetshoten och sårbarheterna som kan påverka din webbplats. Håll dig uppdaterad genom att ofta läsa branschnyheter och rekommendationer för att vidta lämpliga åtgärder. Och se till att optimera och underhålla din hemsida med jämna mellanrum, så att du alltid ligger steget före. 

8. Du ska vara säker på att det är säkert!

En säker hemsida är alltid nödvändigt. Genom att följa våra tips och använda säkerhetsåtgärder som SSL-certifikat, starka lösenord och regelbunden uppdatering kan du minimera riskerna och skydda din webbplats mot hot och intrång. Som ägare av en hemsida måste du ta  ansvar för din webbplats säkerhet och ge både dig själv och dina besökare trygghet online.

Om din URL/webbadress börjar med ”inte säker” är det bäst att du uppdaterar säkerheten. Vi hjälper dig gärna att säkra din hemsida.

Vår hosting/webbhotell inkluderar självklart SSL certifikat och alla våra hemsidor är alltid säkra både för dig som ägare och för dina kunder, besökare och användare.

 Dela inlägget

Är ni redo att öka er försäljning på nätet?

Fyll i era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så fort vi kan.