Varför är hemsidan så viktig?

Du vet själv hur det är när du går in på en hemsida: om den ser ut som att den inte har blivit uppdaterad på ett tag, om den är svår att navigera eller om den gör ett oseriöst intryck så lämnar du sidan ganska snabbt, och väljer ett annat företag. Inte nog med det. När det handlar om vad som finns på sidan har besökare också blivit svårare att fånga. Idag finns oändligt mycket information online och vi har lärt oss att sålla bort sånt som inte fångar vår uppmärksamhet och intresse direkt. Därför är det ännu viktigare med uppdaterade, snygga och snabba hemsidor med välskrivet, intressant och givande innehåll. Dessutom måste hemsida se snygg ut både i datorn och i telefonen.

Det finns med andra ord flera anledningar till varför det är viktigt att ha en (uppdaterad) hemsida:

  1. Synlighet online: En hemsida är ett bra sätt att synas på nätet och nå en bredare publik. En uppdaterad och aktiv hemsida gör det möjligt för människor att hitta dig och ditt företag när de söker efter relaterade produkter eller tjänster.
  2. Ha ett mål med din hemsida: vilken funktion fyller hemsidan för dig och dina kunder?
  3. Ha kontroll över ditt varumärke och visa vem du är: En hemsida ger dig möjlighet att kontrollera och presentera ditt varumärke på ett professionellt sätt. På samma sätt är hemsidan avgörande för hur folk uppfattar ditt företag, dina tjänster och produkter och därför är det viktigt att din hemsida representerar dig och ditt företag på bästa sätt.
  4. Lätta att hitta och kontakta dig: En hemsida ger dig möjlighet att kommunicera med dina kunder och erbjuda kundservice på ett enkelt sätt. Det kan inkludera att svara på frågor, erbjuda support eller ge information om dina produkter eller tjänster.
  5. Affärsmöjligheter: En hemsida öppnar upp affärsmöjligheter för dig, oavsett om det handlar om att sälja produkter eller tjänster direkt via din hemsida eller att skapa leads till ditt företag. Se till att din hemsida tydligt kommunicerar vilka produkter och tjänster du erbjuder samt hur man beställer dem.
  6. Mätbarhet: En hemsida ger dig möjlighet att mäta och analysera trafik och interaktioner på din hemsida, så att den kan förbättras och möta behoven som finns.

och glöm inte att sökmotoroptimera din sida – så att folk hittar den!

läs mer om SEO här! (självklart kan vi hjälpa dig).

Kommentarsfältet är stängt.